неделя, 3 юли 2011 г.

Защо местни специалитети….

Защо местни специалитети...
Господин Франц Йозеф Гренцебах е германски предприемач, живеещ в България. Който имат насъбран опит по целия свят, и е има много добри познания в областта на екологията и гастрономията.

 А тези две неща са много силно свързани….Защото предпочитането на местните продукти, разказва господин Франц Йозеф Гренцебах, е първо добро за здравето. Там не се използват консерванти. Освен това, допълва господин Франц Йозеф Гренцебах, само местно произведените продукти са наистина с уникален вкус, иначе те се различават само по някои незначителни външни фактори.


Можете да направите разлика между градинските домати, пита ни господин Франц Йозеф Гренцебах, и тези от супермаркета….надявам се за вас, че да…. Защото това означава, че не сте си загубили добрия вкус, а той ви показва и какво е здравословно или не….


Здравословно, продължава господин Франц Йозеф Гренцебах, е често и екологично. Защото местните продукти, компенсират негативите на глобализацията…Произведени са без вредни емисии, без консерванти за да бъдат запазени...


А и макар да живеем в България, пита господин Франц Йозеф Гренцебах, колко често ядем настина български продукти? Екзотични за нас са, твърди той, нещата , до копито всъщност имаме безпроблемен достъп – продуктите от селата, които се намират само на няколко километра от града, в който си мислим, че сме  щастливи да живеем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар