неделя, 3 юли 2011 г.


По повод финалите на Световното първенство по футбол ЮАР 2010 Българо-Южноафриканска търговска камара,  един от чиито членове е германския предприемач г-н Франц Йозеф Гренцебах, съвместно с Посолство на Южна Африка в България беше организиран Летен Празник на Южна Африка - 2010. Събитието ще се проведе на 11 Юли 2010. Домакин на партито е луксозната вила Марциана в близост до гр. Девня, инициатор на чийто проект е г-н Франц Йозеф Гренцебах.
Почетни гости, лично поканени от инициатор г-н Франц Йозеф Гренцебах бяха Нейно Превъзходителство г-жа Шийла Камерер, Посланик на ЮАР в България и Кметът на град Варна, г-н Кирил Йорданов. Сред поканените са видни представители на българската политика, икономика и култура.
Гостите на екзотичното мероприятие, което бе първото поп-голямо за Вилата и иницатора на проекта за нея, г-н Гренцебах, ще съпреживеят финалът на Световното първенство в реално време на големи видео-стени. Менюто, по идея на г-н Франц Йозеф Гренцебах, включваше автентична южноафриканска кухня и вина, придружени с релаксираща музикална програма. За дамите програмата е допълнена с модно ревю на марките Москино, Вивиан Уестууд и Жерар Дарел.

2 коментара:

  1. Бях на това страхотно място! Запознах се лично с инициатора на това Южно Африкансо парти - Франц Йозеф Гренцебах! Беше изключително!

    ОтговорИзтриване
  2. Франц Йозеф Гренцебах организра през 2011 година, съвместно с посолството на Южна Африка празник на тази страна.

    Тази година той беше посветен на навършването на 20 години от създаването на дипломатическата мисия на Южна Африка в България. Франц Йозеф Гренцебах участва както в прес конференцията, така и в официалното празненство.

    Артистите бяха от България и беше невероятно, как те успяха да създадат истинска африканска Атмосфера.

    На такова мнение бяха както посланичката, така и господин Франц Йозеф Гренцебах, който съъщо познава добре страната.

    Имаше и типична храна от Южна Африка. Оказа се, че тя може отлично да задоволи българския вкус.

    Господин Франц Йозеф Гренцебах обеща, че през 2012 ще направи отново ивент, посветен на Южна Африка, но този път с много повече гости от тази страна.

    Може би благодарение на Франц Йозеф Гренцежах ще посрещнем официални гости от Южна Африка и във Варна.

    "Ще Ви държа в течение!", обеща господин Франц Йозеф Гренцебах.

    ОтговорИзтриване