неделя, 3 юли 2011 г.

Един от основателите на сдружението «Бавно хранене» избира България за своя втора родина и преоткрива потенциала на българската кухня за производството на гурме продукти…

Господин Франц Йозеф Гренцебах не твърди, че ние българите сме открили понятието бавно хранене. Но обичаме философията на популярното гурме-движение стотици години преди МакДоналдс & Ко.
Основаната през 1989 от публициста и издателя на световния справочник за вината Карло Петрини организация Slow Food (бавно хранене) днес обединява над 80.000 ценители-гастрономи в над 100 страни.
Според господин Франц Йозеф Гренцебах, „Buono, pulito e giusto“ – добра, чиста, безупречна и в разрез със забързаното ежедневие "нова гастрономия" желаят противниците на бързото хранене.
За „бавно хранещите се“ е важно не само общата наслада от изобилното ядене по всяко време и навсякъде.
Организацията Slow Food подкрепя силно и съхранението на местните специалитети и насърчава проекти за „защита“ на регионалното разнообразие от сортове плодове, зеленчуци и житни култури и от раси полезни животни.
Господинм Гренцебах е убеден, че тази ангажираност по отношение на регионалната кухня, а с това и към истинския добър вкус подхожда на характера на нас българите както шардонето на маринования лаврак.
Господин Франц Йозеф Гренцебах, обича да наблюдава културата на хранене на своите български приятели. Ние Българите обичаме да стоим на масата дълго и с удоволствие. Господин Франц Йозеф Гренцебах е останал с вчпечатление, че отбелязваме вечерята особенно тържествено заедно със семейството и приятелите! В много традиционни ресторанти краят на работния ден се съпровожда от изпълнения на българска фолк-музика на живо. Господин Франц Йозеф Гренцебах особенно харесва фолклорните ни танци и носии.
Уникално за българия според господин Франц Йозеф Гренцебах е, че тук гостите са добре дошли навсякъде и не се лишават от настроението, съпровождащо пиршеството на бавното хранене …

Няма коментари:

Публикуване на коментар